Welkom bij AllKidsShouldPlay!

Watoto Wote Wacheze Mambo

Alle kinderen spelen… Tussen de huizen in het dorp Mambo, een kleine plaats in het Usambara gebergte in Noord-Tanzania oefenen de kinderen ‘de brug’ voor een circusvoorstelling en motiveren de jeugdigen elkaar om door te gaan tijdens de laatste zware kilometers van de fietsgroep naar huis. Er wordt gevoetbald op het voetbalveld, de kleine kinderen spelen op straat spelletjes onder begeleiding van de jeugd en vanaf het handbalveld klinkt gejuich. 

AllKidsShouldPlay werkt samen met de lokale vereniging Upendo na Amani om de kinderen in Mambo te ondersteunen in hun spel en ontwikkeling. Kinderen krijgen door spel en de door de jongeren en Tanzaniaanse coördinatoren georganiseerde activiteiten zelfvertrouwen en ontdekken hun talenten. Ze raken gemotiveerd om terug naar school te gaan en sommigen starten een gesponsorde vervolgopleiding. AllKidsShouldPlay ondersteunt anderen in het opzetten van hun eigen onderneming. Zo groeit hun perspectief op een financieel zekere toekomst.

Al deze activiteiten bieden alternatieven voor kind huwelijken of voorkomen dat kinderen naar de grote stad vertrekken zonder enige bagage om daar veelal op straat te eindigen. Kinderen krijgen zelfvertrouwen en ontdekken hun talenten, raken gemotiveerd om terug naar school te gaan en sommigen zijn zelfs al een vervolgopleiding gestart. Zij worden begeleid door Gijs, een Nederlander met ervaring als sportcoach en als facilitator voor optredende bands. En door een aantal Tanzaniaanse volwassenen met ervaring in onderwijs en maatschappelijk werk. De kinderen nemen steeds meer verantwoordelijkheden op zich. De begeleiding wordt steeds meer ondersteunend.

Jouw donatie

 

 

Sponsor jij AllKidsShouldPlay zodat we  de kinder- en jeugdactiviteiten, het onderwijs en onze begeleiding bij de weg naar werk kunnen voortzetten? 

Al het ontvangen geld gaat rechtstreeks naar Mambo. Kartrekker Gijs doet zijn coördinerende en coachende werk in Tanzania vrijwillig en is onze grootste sponsor.